,,Ferdén forrt össze a 9 éves kislányom karja, mert az orvos nem röntgenezte meg'' – döbbenetes történet Salgótarjánból

Egy, a Szent Lázár kórházban történt súlyos mulasztásról számolt be olvasónk

Most érkezett az alábbi tapasztalat egy salgótarjáni anyukától, Annától, akinek a 9 éves kislányával történt meg ez az egészen megdöbbentő történet. Végül a budapesti Szent János kórházban sikerült segítséget kapniuk, több mint 120 km-es utazás és 3 hét múltán.  

 pano_2.jpg

,,Nekem is van egy történetem a salgótarjáni Szent Lázár megyei kórházról! A 9 éves kislányom elesett biciklivel, megütötte az alkarját és elvittem őt a sürgősségire. Ott az orvos azt mondta: nem kell röntgen mert ez csak zúzódás, ha el lenne törve, a gyerek ordítana.

Én elhittem és minden előírást betartottam ahogyan a zúzódást kell kezelni. Két hét múlva még mindig fájt neki és egyik napról a másikra lement a duzzanat, akkor láttam hogy nem egyenes a karja, újra elvittem őt a salgótarjáni kórházba, ott a röntgen kimutatta hogy el volt törve a karja és rosszul forrt össze.

A hölgy aki a felvételt készítette próbált segíteni és elküldött a baleseti sürgősségire újra, ott a 2. orvos is magasról tett a kislány kezére, azt mondta:

,,Ez egy gyógyult törés. Fürösztés, torna.'' Ezzel hazaküldtek!

Én annyira ledöbbentem hogy már a gyerekekkel sem foglalkoznak, hogy egy szót sem tudtam szólni! Én is telefonálgattam és végül a budapesti Szent János kórházzal sikerült felvenni a kapcsolatot, ahol másnap (szerdai nap) már vártak is.

Másnap fel is vittem oda a kislányomat, délután egy órára értünk oda, megvizsgálták, kiderült hogy műteni kell mert 25 fokos görbülettel forrt össze az ellátatlan karja.

Aznap este meg is műtötték. Újra eltörték neki és egy fém tartja neki össze. Másnap már haza is jöhettünk.

Most decemberben kell majd kivenni a kezéből a fémet! Ha akkor Salgótarjánban ellátják, begipszelik akkor nem kellett volna annyit szenvednie és nem kellene hosszú évekig a karjára vigyáznia.

Óriási szerencsénk volt a Szent János kórház dolgozóival. A salgótarjáni kórház csoda, hogy még működhet, hibát hibára halmoznak, tudatlan, nemtörődöm orvosokkal van tele.''

OSZD MEG, HOGY MÁS IS MEGTUDHASSA!