Szerzői jogok

Az Kórházi Sztorik blogon található tartalom a kiadó szellemi tulajdona. 

Az Kórházi Sztorik fenntart minden, a lap bármely részének bármilyen módszerrel, technikával történő másolásával és terjesztésével kapcsolatos jogot. A laphoz tartozó oldalak tartalmát és kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik.

A hozzánk bármilyen módon (e-mail, Facebook-oldal, itt, az "Írj Nekünk" pont alatt található dobozban, a felugró ablakban, vagy máshol) eljuttatott tapasztalatokat és véleményeket beküldve az olvasó/beküldő elfogadja, hogy a Kórházi Sztorik blog történetét névvel leközölheti, amennyiben úgy dönt a szerkesztőség. A velünk történő kapcsolatfelvétel alkalmával hozzájárul e-mail címe tárolásához további kapcsolattartás céljából, valamint ha a Kórházi Sztorik csapatánál sajtómegkeresés során igénylik azt, a blognak joga van segíteni a sajtóorgánum munkatársának munkáját annak átadásával.

A Kórházi Sztorik blog jogosult a beküldött tartalmakat, vagy azok részeit nyelvtani, stilisztikai szempontból szerkeszteni, és fenntartja a jogot a közlés indoklás nélküli megtagadására. Szolgáltató vállalja, hogy az oldalon a szöveg nem jelenik meg olyan formában, amely a szerzőre nézve dehonesztáló, vagy a szerző és az oldal üzemeltetője kapcsolatát hamis színben tünteti fel.

A Kórházi Sztorik oldalai teljes egészében, a reklámokkal, hirdetésekkel együtt szerzői jogvédelem alatt állnak, azokból bármely részt kivágni, a megcsonkított részt pedig nyilvánossághoz bármely módon újraközvetíteni tilos. Tilos továbbá a kiadó előzetes írásbeli engedélye nélkül a lap tartalmát tükrözni, azaz technikai művelet segítségével nyilvánossághoz újraközvetíteni, még változatlan formában is.

A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. A tulajdonos követelheti a jogsértés abbahagyását és kárának megtérítését.

A laptól értesüléseket átvenni csak az eredeti cikkre mutató aktív linkkel való hivatkozással és a "Kórházi Sztorik" név megjelenítésével lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő
a) nem módosítja az eredeti információt,
b) a lapra utaló egyértelmű hivatkozást minden közlésnél (beleértve a cikk közösségi oldalakon való megosztását is) feltünteti.

A "korhazisztorik.blog.hu" (és annak eltérő stilisztikai változatai) domainnév, valamint a "Kórházi Sztorik" név szerzői jogi védelmet élvez, védjegyoltalomban részesül, felhasználása - a hivatkozás kivételével - kizárólag az oldal előzetes és kifejezett írásos hozzájárulásával lehetséges.

A blogon közölt szövegek (levelek, vélemények, kommentárok és hozzászólások) csak és kizárólag azon szövegek íróinak nézeteit tükrözik. A Kórházi Sztorik pontos és hiteles információk közlésére törekszik, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal.

Védjük a forrásainkat, ez elsődleges, kiemelt szempont előttünk, és elvárás magunkkal szemben. Informátoraink ugyanis sok esetben különféle kockázatokat vállalnak azzal, hogy a munkánkat segítik. Éppen ezért lehetséges, hogy nem egy esetben névtelenséget kérő forrásokra is hivatkozunk.

Címkék: szerzoijogok